Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan heb je vast standaard een aantal goede flessen wijn op voorraad liggen. Dit kan zijn in een gewone koelkast, een speciale wijnkoelkast of misschien heb jij wel een heuse wijnkelder.

Maar er is meer te koop voor de wijnliefhebber. We hebben het dan over leuke wijnaccessoires. Hieronder noemen we enkele van deze leuke hebbedingetjes.

Wijnvat voor in de woonkamer

Een mooie wijn accessoire is een wijnvat voor in de woonkamer. Niet zo maar een wijnvat en ook geen vat waar de wijn los in zit, maar een vat die aan een kant open is. In dit vat zijn dan bij de meeste exemplaren wat plankjes aanwezig die het vat opdelen in een aantal vakjes. Zodoende kun je in dit vat wijnflessen plaatsen. Dat is toch leuker dan in een standaard wijnrekje?
Bovendien kun je bovenop dit wijnvat dan ook decoratief bijvoorbeeld een wijnfles met twee glazen zetten. Dat geeft een leuk aangezicht.

Kurkentrekker met foto

Een leuke gadget voor de wijnliefhebber is een kurkentrekker waar een foto in is verwerkt. Dit is bijvoorbeeld zo’n typisch Vaderdag cadeau.
Dit idee met een fotootje is ook toe te passen op andere artikelen zoals een flessenstopper (om een open fles weer af te sluiten)

Wijnstandaard

Een andere methode om je wijnflessen op te slaan is middels een creatieve wijnstandaard. Dit kan bijvoorbeeld een lange stangvormige standaard zijn die van de grond tot aan het plafond loopt. In deze stang kun je dan de wijnflessen steken. Dit ziet er erg leuk uit in de woonkamer en het is echt iets wat niet iedereen heeft.

Wijnglashouder

Wat ook op de markt is zijn wijnglashouders. Deze houders kun je aan je gemak stoel klikken en zodoende kun je jouw glas wijn vlakbij je plaatsen. Ideaal tijdens een lekker filmavondje bijvoorbeeld.

Dienblad

Er zijn ook hele leuke dienbladen die plaats bieden aan bijvoorbeeld twee wijnglazen. Op dit dienblad kunnen dan ook een paar bakjes zitten waar je bijvoorbeeld nootjes of zoutjes kunt doen.

Kleine wijnkoelkast

Wat ook erg leuk is, is een kleine wijnkoelkast. Dit kan met alle opties die een grote wijnkoelkast ook heeft zoals de temperatuurregeling, maar dan in een compact formaat. Dit formaat kan bijvoorbeeld zijn voor een of twee wijnflessen. Zodoende is het een leuke decoratie voor in je woonkamer of misschien voor buiten onder de overkapping in je tuin.

Kurkentrekker in multifunctioneel zakmes

Tot slot willen we nog de stijlvol vormgegeven zakmessen noemen waar een mooie kurkentrekker in zit.

 

Bron: Wineandbarrels.nl